miercuri, octombrie 4, 2023

Ieri, 29 mai, au fost reluate reparațiile la conducta de pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza

Din OrasIeri, 29 mai, au fost reluate reparațiile la conducta de pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza

Ieri, Termoenergetica a anunțat că au fost reluate lucrările de reparație la conducta de pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, în urma apariției unei noi spărturi. Săptămâna trecută, o bucată a conductei a fost înlocuită, dar din cauza presiunii și a stării degradate a rețelei, care are peste 40 de ani, s-a produs o altă spărtură în continuarea acesteia. Echipele companiei au decis să continue lucrările de înlocuire a unui cupon de țeavă de 3 metri cu același diametru. Această secțiune a rețelei de termoficare a fost pusă în funcțiune în anul 1980.

Finalizarea lucrărilor depinde întotdeauna de situația de la fața locului, care este în directă legătură cu starea precară a conductelor. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care, de multe ori, lucrările abia finalizate se reiau sau se prelungesc. Pe cale de consecință, termenul anunțat inițial este un termen estimat, a mai declarat Termoenergetica.

Nicușor Dan a furnizat explicații cu privire la situația apei calde din București, avertizând că în această vară unii locuitori ai orașului vor experimenta întreruperi temporare ale furnizării apei calde pentru câteva zile. Motivele invocate includ lucrările de reparații și modernizare a rețelei de termoficare, precum și reviziile anuale efectuate de marile CET-uri din București în sezonul cald. Aceste informații au fost transmise de către Digi24.ro.

Problema apei calde peste vară are mai multe surse. Pe de-o parte, pe vară, CET-urile care nu ne aparțin și aparțin Ministerului Energiei trebuie să își facă revizia și trebuie să se oprească o perioadă și atunci circuitul este mai lung pentru că nu funcționează toate. Asta e una din probleme.
A doua problemă sunt avariile care sunt în situația noastră sunt frecvente din păcate. Și a treia problemă, singura care ține de aceste lucrări de modernizare pe care le facem este că atunci când te apuci de o lucrare până pui provizoratul e un interval de 1-2-3 zile când nu funcționează acolo, local.

Vezi si alte articole...