luni, iunie 17, 2024

În partea de Est a Capitalei se va construi un cartier rezidențial

Din OrasÎn partea de Est a Capitalei se va construi un cartier rezidențial

Un cartier rezidențial cu sute de apartamente va fi construit în Estul Bucureștiului, în locul fostei Întreprinderi de Casete Radio și Televizoare. Autorizarea pentru începerea lucrărilor a fost obținută de omul de afaceri bulgar Ognian Bozarov, care este nepotul fostului lider comunist Todor Jivkov, conform presei de investigații bulgare. Conform documentelor consultate de Profit.ro, acest proiect este primul dezvoltat de Bozarov în România.

Cartierul va fi format din patru blocuri, fiecare cu 11 etaje și peste 350 de apartamente. Fiecare bloc va avea un etaj tehnic, iar două nivele subterane vor fi amenajate pentru parcare. Suprafața totală a clădirilor va fi de maximum 30.000 de metri pătrați și va include și o grădiniță, precum și spații pentru birouri. Conform calculelor Profit.ro, ansamblul va valora peste 20 de milioane de euro.

Ognian Bozarov ia în considerare mai multe opțiuni pentru a-și valorifica proiectul, inclusiv vânzarea sau parteneriate cu dezvoltatori imobiliari.

Terenul de un hectar pe care va fi construit cartierul rezidențial este situat în apropierea Lacului Fundeni și a ansamblului Doamna Ghica Plaza.

Abdul Rahman Dardari, președintele Clubului Cultural Siriano-Român, are planuri de a construi un bloc cu aproximativ 100 de apartamente în vecinătatea viitorului proiect imobiliar al lui Ognian Bozarov, care va fi primul proiect dezvoltat de acesta în România. Cyform Investments, compania lui Bozarov, se specializează în achiziționarea de clădiri comerciale și dezvoltarea de proiecte imobiliare în Europa de Sud-Est. Pe lângă aceasta, Bozarov a dezvoltat un complex hotelier de lux în Nesebăr, numit Emerald Beach Resort & SPA, ce cuprinde aproximativ 800 de apartamente, precum și un club de fitness în Macedonia. Bozarov este partenerul de afaceri al membrului Dumei de Stat din Rusia, Alexey Chepa.

În 2023, se estimează că vor fi livrate aproximativ 19.000 de case și apartamente în București, ceea ce reprezintă o scădere de 11% față de anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. În 2021, s-a înregistrat un record de 22.010 de locuințe finalizate. Peste 8.000 de case și apartamente se află în diferite faze de dezvoltare și ar putea fi finalizate până în 2024 și 2025.

Vezi si alte articole...