joi, octombrie 5, 2023

Lucrările de amenajare a spațiului verde de la Piața Presei Libere s-au încheiat

Din OrasLucrările de amenajare a spațiului verde de la Piața Presei Libere s-au încheiat

Primăria Sectorului 1 a anunțat finalizarea amenajării spațiului verde din Piața Presei Libere, care a devenit o atracție plăcută pentru locuitorii din București. Lucrările de înfrumusețare au inclus următoarele elemente:

  • Montarea unui covor de gazon pentru a conferi un aspect verde și proaspăt.
  • Plantarea plantelor perene care aduc frumusețe pe termen lung.
  • Utilizarea de scoarță decorativă care se descompune treptat, eliberând substanțele nutritive necesare plantelor.

Printre speciile de plante care au fost plantate se numără cornus alba, cornus de berberis (dracila mov-roșie), lavandă, stipa tenuissima pony tail (iarbă ornamentală), cotoneaster (trandafiri Rosaceae), minirosa și betula (mesteacăn).

De asemenea, spațiul verde a fost dotat cu un sistem de irigații pentru a asigura aportul corespunzător de apă pentru fiecare plantă în parte.

Primăria Sectorului 1 a subliniat și beneficiile aduse de amenajarea spațiilor verzi în ceea ce privește mediul și calitatea vieții locuitorilor din București.

Contrastul cromatic oferă o armonie a spațiului verde, atrăgând privirea, subliniind totodată echilibrul în compoziția și amenajarea acestuia. Amenajarea spațiilor verzi capătă noi valențe în contextul unui mediu în continuă schimbare. Acestea reprezintă un mijloc important de combatere a acţiunii factorilor poluanţi şi de ameliorare a mediului de viaţă al cetățenilor.

Primăria Sectorului 1 dorește să le reamintească bucureștenilor că au la dispoziție o aplicație software de servicii electronice, prin intermediul căreia pot transmite direct către departamentul competent orice solicitare sau problemă semnalată în sector. Această aplicație poate fi accesată AICI – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației „ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.

În luna aprilie, spațiile verzi din intersecția dintre Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta au fost amenajate pentru a oferi locuitorilor mai multe zone cu verdeață. Pentru acest scop, au fost instalate rulouri de gazon. Primăria Sectorului 1 a subliniat că aceste spații verzi nu au doar un rol estetic, ci pot aduce bucurie oricărui trecător, schimbându-i starea de spirit în bine.

Aspectul spațiilor verzi este extrem de important și nu doar din punct de vedere estetic. Un spațiu verde îți poate schimba total starea de spirit și te poate înveseli oricând. Sunt numeroase acțiuni ce le întreprindem astfel încât un spațiu verde să arate perfect.

La intersecția dintre Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta din Sectorul 1, au fost amplasate rulouri de gazon, creând astfel o zonă cu mai multă verdeață pentru locuitorii din sector.

Pentru a asigura menținerea gazonului într-o stare verde și în perioadele secetoase, au fost implementate sisteme de irigații. Acestea vor furniza cantitatea necesară de apă pentru a menține prospețimea și sănătatea gazonului.

Vezi si alte articole...