joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

„Metoda îmbrățișării” este noua modalitate prin care 3 femei furau portofele în Centrul Vechi al Capitalei

Din Oras„Metoda îmbrățișării" este noua modalitate prin care 3 femei furau portofele în Centrul Vechi al Capitalei

Polițiștii avertizează că persoanele care doresc să se distreze în Centrul Vechi din București ar trebui să fie atente la o nouă metodă de furt prin care trei femei, care lucrează în echipă, fură portofele prin „metoda îmbrățișării”. Acestea se apropie de victime, le îmbrățișează și își scotocesc prin buzunare, furând orice bun material la îndemână. În Centrul Vechi, mai multe persoane au raportat că au fost jefuite prin această metodă. Un bărbat a depus o plângere la poliție, afirmând că i-a fost furată geaca cu diverse bunuri și suma de 3.000 de lei într-un club. Polițiștii din Centrul Vechi au început să investigheze și au descoperit trei femei cu vârste între 17 și 27 de ani.

Potrivit unor surse, suspectele au mai comis acest fel de infracțiuni în trecut și au fost audiate în legătură cu acest lucru. Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere au arătat cel puțin 10 incidente similare. Suspectele au un loc preferat în Centrul Vechi unde își desfășoară activitatea ilicită. Persoanele care sunt influențate de îmbrățișările lor, din cauza consumului de alcool, devin vulnerabile și astfel devin ținta furtului. Suspectele au o strategie bine pusă la punct: una dintre ele îmbrățișează oamenii, alta stă de pază și cea de-a treia preia bunurile furate. Polițiștii au aflat că cel puțin trei persoane au fost jefuite prin această metodă și îi fac un apel către cei păgubiți să le ajute în anchetă:

Solicităm sprijinul cetățenilor sau persoanelor implicate în aceste situații, pentru a veni la sediul acestei subunități, pentru a da mai multe detalii în vederea continuării cercetărilor, a transmis Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Poliția recomandă persoanelor care merg să se distreze în Centrul Vechi din București să fie mai atente pentru a evita astfel de probleme. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru furt continuu.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro