marți, mai 30, 2023

Mieii pentru masa de Paște sunt vânduți din dubă în Piața Obor din București

Din OrasMieii pentru masa de Paște sunt vânduți din dubă în Piața Obor din București

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a publicat fotografii cu miei care erau transportați într-o dubă insalubră și vânduți în Piața Obor din București, în timp ce ar fi trebuit să ajungă pe mesele bucureștenilor de Paște. Împreună cu inspectorii ANPC, el a efectuat mai multe inspecții chiar înainte de sărbătoarea de Paște și în jurul orei 6:00 dimineața din 13 aprilie 2023 au descoperit cum era vândută carnea de miel în Piața Obor.

Într-un videoclip postat de președintele ANPC se vede cum mieii erau transportați într-o dubă care nu respecta regulile de igienă. Animalele aveau extremitățile înfășurate în pungi albastre, iar în dubă se aflau și lăzi pline cu carne de miel expusă la aer și căldură, ceea ce a atras muște și alte insecte. Imaginile arată clar zeci de kilograme de carne ținute descoperite în mizerie și căldură.

Sărbătorile creștine nu sunt despre căpătuială și ideea de a-ți bate joc de aproapele tău. Sunt tocmai invers! În Piața Obor se vinde din dube o cantitate enormă de nesimțire și bătaie de joc. Dar cel mai trist este că lucrurile acestea se întâmplă de ani de zile fără să atragă atenția aparent și altora în afară de protecția consumatorilor, a transmis Horia Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Horia Constantinescu a comunicat că ANPC a desfășurat mai multe acțiuni care au dus la renovarea pieței vechi. În plus, vitrinele au fost schimbate și „datorită eforturilor noastre, pare că mieii învață să zboare”.

Mă întreb dacă este mai periculos să încalci legea sau să ai alături persoane care închid ochii dacă se deschide punga.

Horia Constantinescu a îndemnat cumpărătorii să achiziționeze produse doar din locuri autorizate și sigure.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro