sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ministrul Economiei ajunge marți la Craiova. Softronic este prima firmă care a obținut un contract de finanțare în Programul de creștere a competitivității produselor industriale

EconomieMinistrul Economiei ajunge marți la Craiova. Softronic este prima firmă care a obținut un contract de finanțare în Programul de creștere a competitivității produselor industriale

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, va ajunge la Craiova, marți, pentru semnarea primului contract de finanțare prin schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”, lansată în luna noiembrie. 

Prima firmă câştigătoare, de la deschiderea apelului de depunere a cererilor de finanțare, este un producător de locomotive, cu capital românesc -Softronic- care îşi propune să devină un jucător de top în Europa în domeniul producției de locomotive electrice.

Contractul se va semna la sediul fabricii Softronic Craiova, spun reprezentanții Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei a lansat, în luna noiembrie, anul acesta, Schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”, adresată întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

CITEȘTE ȘI: GORJ | Închiderea grupurilor energetice Rovinari și Turceni, din cadrul CEO, amânată pentru octombrie 2023

Bugetul este de 10 milioane de lei pentru anul 2022, respectiv 20 milioane de lei pentru anul 2023, plățile urmând să fie efectuate până la data de 31 decembrie 2027.

Proiectele acceptate se finanţează în limita fondurilor aprobate pentru program, cuprinse în bugetele anuale ale Ministerului Economiei, iar intensitatea maximă a ajutorului de minimis acordat în cadrul acestei scheme de finanțare diferă în funcție de tipurile de proiecte care se încadrează în activităţile prevăzute în schema de minimis.

Articolul Ministrul Economiei ajunge marți la Craiova. Softronic este prima firmă care a obținut un contract de finanțare în Programul de creștere a competitivității produselor industriale apare prima dată în REPORTER24.

Vezi si alte articole...