duminică, mai 26, 2024

Muncitorii Termoenergetica au produs o avarie care a lăsat fără gaze aproape 4.000 de clienți, în sectorul 1 din București. Anunțul Distrigaz

Din OrasMuncitorii Termoenergetica au produs o avarie care a lăsat fără gaze aproape 4.000 de clienți, în sectorul 1 din București. Anunțul Distrigaz

Alimentarea cu gaze în zona bulevardului Ion Mihalache din Sectorul 1 al Capitalei a fost oprită sâmbătă, 14 ianuarie, la prânz, în urma unei avarii produse de lucrători ai Termoenergetica care săpau mecanizat, potrivit unui comunicat Distrigaz Sud Reţele, preluat de agenția News.ro. Se speră în rememedierea defecțiunii până la ora 21.00.

„Ca urmare a unei avarii produse asupra sistemului de distribuţie a gazelor naturale de către reprezentanţii Termoenergetica ce efectuau o lucrare de săpătură mecanizată pe b-dul. Ion Mihalache, din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, Distrigaz Sud Reţele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în zona respectiva astăzi, 14 ianuarie 2023, începând cu ora 12.20”, a precizat compania precizează Distrigaz Sud Reţele.

În urma acestei opriri sunt afectaţi în jur de 3.800 de clienţi casnici şi non-casnici de pe 43 de străzi adiacente bulevardului Ion Mihalache (Caraiman, Lainici, Griviţei, Caşin, Expoziţiei, Clăbucet, Carol Knappe etc.

Conform sursei citate, potrivit normativului în vigoare, în zona de protecţie a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată, aceasta efectuându-se exclusiv manual.

Echipele Distrigaz Sud Reţele sunt la faţa locului pentru a asigura remedierea. Reluarea alimentării cu gaze naturale a clienţilor afectaţi se va face în cursul zilei, până la 21.00.

„După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale”, a mai transmis compania.

Foto cu caracter ilustrativ: Agerpres

Vezi si alte articole...