joi, iulie 18, 2024

Polițiștii au amendat 8 restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei. A plătit și administratorul unui târg tradițional din Sectorul 4.

Din OrasPolițiștii au amendat 8 restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei. A plătit și administratorul unui târg tradițional din Sectorul 4.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au verificat în weekendul trecut opt restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei. În urma controalelor, au fost descoperite nereguli și aceste unități de alimentație publică au primit amenzi în valoare totală de 26.600 de lei.

De asemenea, și administratorul unui târg tradițional din Sectorul 4 al Capitalei a fost amendat de către polițiști.

„Acțiunile polițiștilor locali au vizat, totodată, și modul în care administratorii restaurantelor și teraselor din Centrul Vechi respectă prevederile legale privind normele de protecție a mediului, precum și modul în care este menținută starea de curățenie a domeniului public în zonele destinate precolectării deșeurilor menajere”, a transmis Poliția Locală București într-o postare pe pagina de Facebook.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au sancționat contravențional opt restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei pentru încălcări ale legislației cu privire la comercializarea produselor și serviciilor de piață, ale legislației privind drepturile de autor și ale H.C.G.M.B. 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 26.600 de lei. De asemenea, administratorul unui târg tradițional din Sectorul 4 al Capitalei a fost sancționat contravențional cu patru amenzi pentru încălcarea legislației referitoare la comerțul cu produse și servicii de piață, cu o valoare totală de 24.000 de lei.

„Acțiunile de control ale agenților economici și activităților acestora ce vizează sănătatea publică vor continua”, a transmis sursa citată.

Vezi si alte articole...