joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Primăria Municipiului București a anunțat că Blocul Rosenthal urmează să fie consolidat seismic

Din OrasPrimăria Municipiului București a anunțat că Blocul Rosenthal urmează să fie consolidat seismic

Primăria Municipiului București a anunțat că Blocul Rosenthal, situat pe Calea Victoriei, va fi consolidat seismic. Investiția va fi realizată cu fonduri provenite din PNRR Componenta 5 – Valul Renovării. Potrivit unui comunicat de presă al PMB, imobilul de pe Calea Victoriei nr. 22-24 va fi modernizat energetic și consolidat seismic cu ajutorul finanțării PNRR.

Valoarea totală a finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 41.434.452,34 lei cu TVA. Proiectul a început în ianuarie 2023 și se va încheia la data de 30 iunie 2026, conform PMB. Blocul Rosenthal din Sectorul 3 al Capitalei are un subsol 1, un subsol 2, un parter și 8 etaje și este inclus pe Lista Monumentelor Istorice din București, ocupând poziția 2.192.

Blocul Rosenthal a fost construit în 1938 pe Calea Victoriei 22-24, conform planurilor realizate de arhitectul șef al Băncii Naționale a României de atunci, Radu Dudescu.

Imobilul a fost printre primele din București care avea prăvăliile retrase de la bulevard și care a permis trecătorilor să circule pe sub coloane. Numele l-a căpătat de la magazinul cu porțelanuri de lux Rosenthal pe locul căruia a fost ridicată clădirea, declară PMB.

Clădirea a fost folosită timp de 30 de ani ca „Casa de Pensiuni, Împrumuturi și Ajutoare” pentru angajații BNR. În 1968, a devenit sediul Băncii Române de Comerț Exterior. În ciuda istoriei sale bogate, după 1999 Blocul Rosenthal a fost lăsat în paragină și acum este într-o stare avansată de degradare.

Primăria Generală a Capitalei a dezvăluit și destinația viitoare a clădirii după consolidarea seismică și renovarea energetică. Aceasta va fi transformată într-o clădire administrativă pentru activități specifice administrației publice.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro