joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului anunță că Vladimir Putin va merge în Ucraina pe 18 martie

ExternePurtătorul de cuvânt al Kremlinului anunță că Vladimir Putin va merge în Ucraina pe 18 martie

Vladimir Putin va vizita Ucraina pe data de 18 martie, potrivit programului oficial al liderului de la Kremlin, transmis de purtătorul de cuvânt, Dimitri Peskov, scrie agenția TASS.

Posibilă vizită a lui Putin în Ucraina

Pentru săptămâna viitoare este prevăzută vizita în una din regiunile Rusiei, fără a se specifica unde se va deplasa acesta.

De asemenea, potrivit programului, liderul rus este programat să aibă contacte internaționale, de asemenea, fără alte detalii. În plus, șeful statului va participa la ședința plenară a congresului Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia (RSPP) și va vorbi în Consiliul Procuraturii Generale.

Potrivit programului,lui Vladimir Putin ar putea găzdui și evenimente cu ocazia celei de-a 9-a aniversări de la reunificarea Crimeei cu Rusia, care vor fi sărbătorite pe 18 martie.

Lupte intense în Bahmut

Vizita ar avea loc în contextul în care trupele ruse întâmpină dificultăți importante la Bahmut. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că forțele ruse au suferit peste 1.100 de morți în ultimele zile, cu mult mai mulți răniți grav. Rusia a declarat că a ucis peste 220 de membri ai serviciilor ucrainene în ultimele 24 de ore.

Capturarea orașului ar aduce Rusia puțin mai aproape de obiectivul său de a controla întreaga regiune Donețk, una dintre cele patru regiuni din estul și sudul Ucrainei anexate de Rusia în septembrie anul trecut, în urma unor referendumuri condamnate pe scară largă în afara Rusiei ca fiind un simulacru.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Sirskii, a declarat că grupul de mercenari ruși Wagner a atacat trupele sale din mai multe direcții, în încercarea de a străpunge apărarea și de a avansa spre cartierele centrale ale orașului.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro