marți, iunie 6, 2023

România: 5000 de firme de videchat și peste 100 de mii de persoane care prestează

EconomieRomânia: 5000 de firme de videchat și peste 100 de mii de persoane care prestează

Industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă în România, fiind înregistrate peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș. 

 

Cu mai bine de 6 ani în urmă, Mugur Frunzetii, omul de afaceri care a construit cea mai mare rețea internațională de studiouri de videochat, Studio 20 comunica cifre impresionante despre industrie, atunci când cuvântul “videochatistă” era tabu.

În 2027, considerat cel mai influent om din industrie, Frunzetti spunea că în România peste 100 de mii de persoane lucrează ca modele pentru videochat în studiouri sau de acasă.

mugur frunzetti
Mugur Frunzetti

Vezi informațiile pe PRescu.ro

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen ”, a subliniat președintele ANAF.

Vezi și Mugur Frunzetti, Studio20: „Deschidem două sedii noi în România, dar ne extindem prioritar în afara țării”

Peste 400.000 de români ar lucra în această industrie, potrivit lui Heiuș.

„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a mai declarat Heiuș.

Prin comparație, în România lucrează 237.000 profesori, potrivit INS, un număr mult mai mic decât cel al persoanelor care ar lucra, potrivit șefului ANAF, în videochat.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro