sâmbătă, aprilie 20, 2024

Șofer căzut cu mașina într-un sens giratoriu. Incidentul s-a întâmplat miercuri seara, în Sectorul 3

Din OrasȘofer căzut cu mașina într-un sens giratoriu. Incidentul s-a întâmplat miercuri seara, în Sectorul 3

În noaptea trecută, un șofer din București a căzut cu mașina într-un sens giratoriu din Sectorul 3 al orașului. Sensul giratoriu nou construit nu era semnalizat în niciun fel, iar șoferul a rămas agățat cu mașina în prefabricatele acestuia. Incidentul a avut loc miercuri noaptea, în jurul orei 23:30, când șoferul a intrat în groapa din mijlocul noului sens giratoriu situat la intersecția dintre Strada Câmpia Libertății și Strada Gheorghe Petrașcu.

Un alt șofer a transmis informația pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”. Mesajul a fost următorul:

23:20: Auto sărit în groapa din interiorul sensului giratoriu. Politie la fata locului. Se încearcă scoaterea acestuia.

Fotografia postată pe rețeaua de socializare arată că mașina a rămas blocată cu roțile din spate în prefabricatele folosite pentru construirea sensului giratoriu.

Polițiștii au fost chemați la fața locului pentru a ajuta la scoaterea mașinii din groapă. Vehiculul a fost extras în jurul orei 23:50.

Lucrările pentru construcția noului sens giratoriu au început miercuri, 15 martie 2023. Cu toate acestea, sensul giratoriu nu a fost semnalizat în niciun fel, așa cum se poate observa și din fotografie.

În dimineața aceasta, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a vorbit despre incidentul în care o mașină a intrat în sensul giratoriu. Edilul a menționat că șoferii circulă cu viteză în zona respectivă, deși intersecția este una complicată și se află instituții de învățământ în apropiere.

Primarul a adăugat că, pe lângă fluidizarea traficului, sensul giratoriu oferă și mai multă siguranță și îi obligă pe șoferi să circule cu o viteză redusă.

Iată declarația lui Robert Negoiță:

Avem probleme în trafic. Lăsând la o parte blocajele și poluarea, avem probleme și din cauza siguranței în circulație. Se circulă tare, neprotejat, iar pietonii circulă printre mașini.
De multe ori se circulă prea tare, nici o legătură cu ce prevede legea. Aici la intersecția între Câmpia Libertății și Gheorghe Petrașcu am făcut ieri acest sens giratoriu.
E nevoie de sensuri giratorii care să reglementeze circulația, o si fluidizează dar mai important este că oferă mai multă siguranță. (…) De prea multe ori am avut accidente aici. E mult mai bine cu sens giratoriu, chiar dacă până ne obișnuim cu el o să dureze.
Un șofer a intrat cu viteză în prefabricate noapte trecută. Haideți să fim normali, haideți să nu mai circulăm atât de tare în oraș pentru că este riscant.
Și nouă ne-au stricat sensul, acum trebuie să-l reparăm, dar și șoferul și-a stricat mașina.

Deși noul sens giratoriu nu era semnalizat noaptea trecută, primarul Sectorului 3 nu a făcut nicio mențiune cu privire la acest aspect.

În dimineața aceasta, bucureștenii au raportat că sensul giratoriu era semnalizat pe toate direcțiile de circulație în jurul orei 9:00. În plus, doi agenți de poliție au fost prezenți la intersecție pentru a dirija traficul.

Vezi si alte articole...