marți, iunie 18, 2024

Toni Greblă, prefect al Municipiului București, a fost eliberat din funcție

Din OrasToni Greblă, prefect al Municipiului București, a fost eliberat din funcție

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern prin care Toni Greblă, prefect al Municipiului București, a fost demis din funcție. Aceasta este decizia prezentată în documentul publicat în Monitorul Oficial al României:

Având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 7/2023 privind numirea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Cererea nr. 5.844 din 28 martie 2023, precum şi prevederile art. 250 alin. (1) şi ale art. 251 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre: Articol unic. — Domnul Greblă Toni se eliberează din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti.

Diana Artene, subprefectul Capitalei, a fost numită în funcția de prefect al Municipiului București, înlocuindu-l astfel pe Toni Greblă, care a fost votat președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Ordinul de numire a fost semnat joi de către ministrul de Interne Lucian Bode. Înainte de numirea Dianei Artene, primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat că nu are așteptări la o colaborare tocmai bună. De menționat că fostul șef al AEP, Constantin Mițulescu Buică, a demisionat din funcție după ce Agenția Națională de Integritate l-a acuzat că și-a angajat cumnata în cadrul instituției ilegal. Aceste informații au fost comunicate joi prin intermediul unui comunicat transmis de Ministerul de Interne.

Prin Ordinul Ministrului afacerilor Interne nr. 44 din 29.03.2023, doamna Artene Diana – Anca, subprefect al municipiului București, a fost desemnată ca înlocuitor de drept al prefectului municipiului București. Atribuțiile prefectului municipiului București vor fi exercitate de doamna Diana – Anca Artene, până la ocuparea funcției de prefect, potrivit legii.

Pe data de 28 martie 2023, Parlamentul a votat pentru numirea lui Toni Greblă în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, astfel încât poziția sa de prefect a devenit vacantă.

Vezi si alte articole...