miercuri, aprilie 17, 2024

Un băiat de 16 ani din Bucureşti, arestat preventiv după ce și-a lovit străbunica în cap cu ciocanul de şniţele

Din OrasUn băiat de 16 ani din Bucureşti, arestat preventiv după ce și-a lovit străbunica în cap cu ciocanul de şniţele

Un adolescent de 16 ani din Bucureşti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația că şi-a atacat străbunica cu un ciocan folosit la bătut carnea. Femeia a ajuns la spital cu mai multe răni, potrivit unui comunicat transmis vineri, 19 mai, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Faptele s-au petrecut miercuri dimineață, 17 mai. Potrivit procurorilor, după ce a rămas singur în locuinţă cu străbunica sa, în vârstă de 86 de ani, băiatul a luat un ciocan de bătut carnea din bucătărie, a mers în camera în care dormea femeia și a lovit-o de mai multe ori în cap.

Ulterior, adolescentul a fugit de la fața locului, iar vârstnica a fost găsită de fiica sa, care a sunat la 112.

Femeia a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost internată cu diagnosticul de „agresiune, traumatism cranio-cerebral nivel 0 cu risc, multiple plăgi contuze fronto-parieto-temporo-occipital stânga, plagă contuză ureche stânga şi zigomatic stânga”, potrivit procurorilor.

În aceeaşi zi, băiatul a fost reţinut de procurori, acuzat de comiterea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor. Ulterior, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă a minorului pentru 30 de zile.

Autoritățile bănuiesc că băiatul și-a atacat străbunica „pe fondul intenţiei de a-şi însuşi o sumă de bani de la victimă”.

Vezi si alte articole...