News

Premierul Ludovic Orban: Am fost șocat de vestea acestei tragedii. Nu a fost deloc ușor să obținem acordul pentru a putea interna medicul erou în Belgia

Premierul Ludovic Orban, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretarul de stat chestor șef de poliție, Bogdan Despescu și șeful IGSU, Dan Paul Iamandi au susținut declarații privind tragedia de la Piatra Neamț. Orban susține că a fost șocat de vestea tragediei de la Piatra Neamț.

Premierul a dorit să transmită condoleanțe familiilor îndoliate și respectul său pentru medicul erou care a dat dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu deosebit în momentul producerii incendiului.

Premierul spune că a luat legătura cu autoritățile pentru a aflat toate demersurile efectuate și s-a prezentat la Centrul de Comandă pentru a gestiona situația.

Am fost șocat de vestea acestei tragedii care s-a produs în Piatra Neamț. Vreau să transmit condoleanțele mele familiilor îndoliate și de asemenea vreau să transmit respectul meu pentru medicul erou Cătălin Denciu, care a dat dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu deosebit”, a spus premierul României Ludovic Orban, duminică dimineață, în jurul orei 02:30.

Orban susține că avionul militar a aterizat la București cu medicul erou și va fi pregătit pentru transfer în Belgia. Premierul spune că “nu a fost deloc ușor să obținem acordul pentru a putea interna medicul erou în Belgia“.

Zece oameni au murit și alți șapte se află în stare gravă după ce un incendiu, despre care se crede că a fost provocat de un scurtcircuit, s-a produs la Spitalul Județean Piatra Neamț la secția ATI, unde erau internați bolnavi de COVID-19 intubați. În acest caz a fost declanșată o anchetă. Au fost desemnați doi procurori din cadrul Parchetului General care se ocupă de această anchetă, cu sprijinul polițiștilor de la Investigații Criminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *