News

Românii, interesați de dezvoltarea competențelor digitale și extinderea calificărilor profesionale

Programul global de training inițiat de Microsoft în luna iunie, ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19, a fost accesat în primele trei luni de la lansare de 10 milioane de persoane din 231 de țări. În cadrul acestuia, compania și-a propus să sprijine 25 de milioane de oameni din întreaga lume în dezvoltarea competențelor, să se recalifice și să obțină locul de muncă dorit

Potrivit datelor Microsoft, în România, peste 25,000 de persoane au accesat ciclul complet de studii, iar 863 dintre acestea au finalizat cursurile, până în prezent, ocupând cea de-a doua poziție în Europa Centrală și de Est.

Accesul extins la competențele digitale este un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă.

“Întreaga lume se află într-o fază de digitalizare accelerată, iar studiile arată că, până în 2022 ar putea apărea 133 de milioane de noi job-uri. Totodată, 80% dintre profesiile pe care le vom avea în anul 2025 nu există, încă. În acest context, consider că pregătirea profesională a resursei umane, capătă o importanță tot mai pregnantă, fiind necesar ca angajații de astăzi să fie pregătiți pentru profesiile de mâine”, este de părere Daniel Rusen, Director Marketing și Operațiuni, Microsoft Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *